2 Ocak 2010 Cumartesi

UN ÇORBASI (SALÇALI)

Kış ayları için yapılacak çok nefis çorba.
MALZEMELER:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı un
1 kahve fincanı tepeleme domates salçası
7 su bardağı et suyu ya da su (et bulyon da olabilir)
2-3 dilim ekmek(kızartılmış)
1 çay bardağı süt
1 yumurta sarısı
Yeteri kadar tuz

YAPILIŞI:
Yağı eritip,unu 5 dakika kısık ateşte kavurarak koyulun işe...
Sulandırdığınız salçayı da unla 2 dakika kadar çevir sonra,
suyu katın topaklanmaması için devamlı karıştırın.15 dakika kaynasın,
bu arada yumurta sarısı ile sütü iyice çırpın kaynayan çorbaya ağır ağır
dökün,bir taraftan karıştırın 2 dakika kadar kaynasın çorba hazıııır.
Üzerine küçük küçük doğrayıp, çok az tereyağında kızarttığınız
ekmek ile servis yapınız.afiyet olsun.
Not:Sütün kesilmemesi için süt ve yumurta karışımına çorbadan alınan biraz sıcak su ilave edilerek ılıştırma yapılır ağır ağır çorbaya dökülür.

2 yorum:

nagihanın mutfağı dedi ki...

Neslihan Kayaokaya çok teşekkürler beni mutlu ettiniz

Tuba dedi ki...

yenge siten çok güzel olmuş ben un çorbasını yaptım çok güzel oldu tarifler için teşekkür ederim

Tuba ZENGiN