12 Ocak 2010 Salı

TAVUK ÇORBASI

Size kış ayına uygun bir çorba tarifi.Gribe çok iyi geliyor,

MALZEMELER:

Tavuk kol ve göğüs etleri
7-8 bardak tavuk suyu,
2 kaşık tel şehriye,
2 kaşık un,
Yarım su bardağı süt,
1 yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı(istediğiniz yağ kullanabilirsiniz.)

YAPILIŞI:

Tencerede yağ ile unu hafif kavurun(Pembeleşmesin),
Tavuk suyunu unun üzerine karıştırarak dökünüz.Unu iyice eziniz.
Bu karışıma ince ince didilmiş tavuk etlerini koyunuz.Bir iki taşım kaynatınız.
Ayrı bir kasede yumurta sarısını ve sütü iyice çırpınız.Kaynamakta olan çorbadan,
alıp yumurta ile süte karıştırın ılık hale getiriniz tekrar çorbaya katıp bir iki taşım -
kaynatıp,servis yapabilirsiniz..Afiyet olsun.

NOTLAR:
Tuzunu inmesine yakın tadına bakarak koyunuz.
Bu çorbayı içerken sarımsaklı ,sirkeden sos yaparsanız çok güzel oluyor.

Tavuk suyunu elde etmek için, tavuk pişerken
suya bir bütün soğan atınız . Haşlanınca soğanı alınız.

Hiç yorum yok: