7 Ocak 2010 Perşembe

PEYNİRLİ SARMA BÖREK:

Size çıtır çıtır bir börek tarifi.Misafirlerinize ikram edeceğiniz çok kolay ve nefis bir börek
devamlı yapıyorum.Bir hafta önce arkadaşıma misafirleri gelecekti,ona yaptım çok beğen-
mişler.

MALZEMELER:
6 adet yufka
250 gram margarin(eritilecek)
1 adet yumurta sarısı(üzeri için)

İÇ MALZEMESİ:
2 Su bardağı beyaz peynir rendesi,
2 adet yumurta
yarım demet kıyılmış maydanoz.

YAPILŞI:
İlk yufayı yayınız ve üzerine eritimiş yağı sürünüz,üzerine ikinci yufkayı yayınız,
tekrar yağ sürünüz.Üçüncü yufkayı da yayıp tekrar yağlayınız.
Üç kat yufkayı merkezden geçmek üzere 8 eşit parçaya bölünüz.Üçgen kesilen yufkanın geniş kenarına iç malzemeyi koyunuz ve sivri uca doğru sarınız,Kalan 3 yufkayı da aynı şekilde yapı-
nız.Sarılmış börekleri ortadan ikiye keserek yağlanmış fırın tepsisine diziniz.Üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu serpiniz.Afiyet olsun.
Not:Bu böreği sıcak servis yapınız.

Hiç yorum yok: