2 Ocak 2010 Cumartesi

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

MALZEMELER:
1 litre süt
9 çorba kaşığı irmik
12 ve çorba kaşığı toz şeker
yarım su bardağı irice dövülmüş ceviz veya fındık
1 paket vanilya
50 gram margarin
Tarçın,hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Şekeri,irmiği bir tencerede karıştırınız.Sütü yavaş yavaş katarak kaynatınız.
Koyulaşmaya başlayınca ateşten alıp, 50 gram yağı,vanilyayı katıp iyice karıştırınız.
Her tarafı su ile ıslatılmış borcama tatlının yarısını yayınız.Üstüne iri dövülmüş ceviz ve tarçın karışımını yayınız. Tekrar kalan tatlıyı cevizi kapatacak şekilde (Ceviz arada kalacak) dökünüz üzerini hindistan cevizi ve tarçın ile süsleyiniz. Buzlodabında 5-6 saat bekletiniz.Dilerek servis yapınız.Afiyet olsun.

2 yorum:

cagla dedi ki...

cok güzelll :D

Adsız dedi ki...

çok güzel bir tarif misafirlerim bayıldılar bu tatlıya en kısa zamanda daha da hoş tarifler bekliyoruz sizden ellerinize sağlık...