15 Ocak 2010 Cuma

HAMSİ BUĞULAMA:

MALZEMELER
1 kg hamsi
3 adet orta boy domates
1 adet orta boy soğan
3 diş sarımsak
3 kaşık sıvı yağ
kırmızı pul biber
kara biber
tuz
Üzeri için;
1 adet domates
1 adet limon
7-8 dal maydonoz
YAPILIŞI
Hamsilerin kılçıklarını çıkararak başlayalım işe.
Tavaya yağı koy, piyazlık doğranmış soğanları ve rendelenmiş sarımsağı hafif sararana kadar yağda kavur. Küçük doğranmış domatesleri, karabiberi, pul biber ve tuzu ilave et.
Domatesler yumuşayıncaya kadar pişir, sos oluştur. Oluşan sosun yarısını yayvan bir tencereye yayalım,hamsinin yarısını da sosun üzerine, tekrar sos,tekrar hamsiyi yayalım.
En üste sırası ile halka halka doğranmış; soğanları, domatesleri, limonu dizelim.
Bunların üzerine doğranmış maydonuzu serp, biraz limon suyu ekleyip, kısık ateşte 20-25 dakika pişirelim (Biraz acı olursa daha lezetli oluyor.)Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: