20 Şubat 2010 Cumartesi

MANTAR SOTE

Bugün ev ahaline mantarlı sote yaptım. çok beğendiler.
Malzemeler:
Yarım kilo kültür mantarı(Pazardan aldım çok güzeldi.)
l adet büyük soğan,
2 adet sivri biber,
1 diş sarımsak,
2 adet orta boy domates,
1 tatlı kaşığı salça(şimdi domatesler renksiz renk vermesi için.)
1 yemek kaşığı tereyağı veya 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
tuz,karabiber,pulbiber,kekik,
Bir adet et bulyon.
YAPILIŞI:
Soğanları yarım ay şeklide doğrayınız.yağda sarımsak ile birlikte soteleyiniz.biberleri koyup
onları da biraz sotele.ay şeklinde doğradığınız mantarları da koyup ocağı harlı duruma getirip
tavanın kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekleyelim.Suyunu çekince ,domatesleri ,bulyonu,baharatları ekle ocağı kısık duruma getir(Bulyon koyarsanız,önce
tadına bakın gerekirse tuz ilavesi yapınız.Et bulyon isteğe bağlı,bence güzel bir tat veriyor.)domatesler de pişince ocaktan alınız.Afiyet olsuuuuuuuuun.

Hiç yorum yok: