10 Ocak 2012 Salı

TAHİNLİ ÇÖREK

Malzemeler:


225 gram margarin

3 adet yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

İç Malzemesi:

1,5 su bardağı toz şeker(fazla tatlı sevmiyorsanız 1 su bardağı yeterli)

1 su bardağı tahin

1 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Üzeri için

1 yumurta sarısı

susam


Yapılışı

Bir kabın içine küp küp kesilmiş margarini, yoğurdu, kabartma tozu ve yumurtayı koy, unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğur. Hamuru ikiye böl, elinizde yuvarlayarak 2 beze haline getir. Hafif unlanmış zeminde merdane yardımıyla 40 cm çapında yuvarlak açın, başka bir kapta hazırlamış olduğuz; şeker ve tahini iyice karıştırarak açılan hamurun üzerine yayın. Daha sonra iri dövülmüş cevizi üzerine serpin. Hamuru rulo şeklinde katlayarak üzerine yumurta sarısı sürüp, bol susam serpin. (İkinci bezeyide aynı şekilde yapın) Yağlı kağıt veya yağlnmış tepsiye yerleştirin, öceden ısıtılmış fırında 200 derece 25 dakika pişirin.

Çay saatinde mükemmel oluyor. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok: