10 Ocak 2012 Salı

SAHANDA SUCUK İÇİ KÖFTE



MALZEMELER:

750 gram orta yağlı dana kıyma

250 gram koyun kıyması

1 baş sarmsak

l tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

1 kahve kaşığı karabiber

1 kahve kaşığı yenibahar

tuz

YAPILIŞI:

Köftelik olarak hazırlanmış kıymamızı alalım bir kaba. Dövülmüş sarımsağımızı ekleyelim. Bütün baharatları kendi damak tadımıza göre ayarlayalım. Uzun süre kıymayı iyice yoğuralım. Çukur bir kaba aktaralım. Üzerini streçle kapatıp, buzdolabınında birgece bekletelim. Ertesigün tadına bakıp baharatları, tuzu tamam ise tekrar yoğurup akşama kadar bekletelim buzdolabımızda. Pişireceğimiz zaman yuvarlak yassı köfteler hazırlayalım.Dizelim yayvan derin olmayan bir tencereye veya tepsiye. Önce bir iki bardak kadar su ekleyelim.

İki yemek kaşığı kadar tereyağını küçük parçalar halinde aralarına koyalım.(Tereyağı sevmiyorsanız sıvıyağ olabilir.) Köftelerin her iki tarafını iyice pişirelim ve sıcak sıcak üzerlerine suyundan gezdirerek servis yapalım. Bu köfteyi ızgaradada veya tost makinesinde yapabilirsiniz .

NotResimdeki köfte tost makinasında yapılmış hali.

Kıymayı ben bir kilo üzerinden verdim ama siz kendinize göre azaltabilirsiniz veya çoğaltırsınız.

Bu köfteleri hazırlayıp derindondurucuya koyar canınız isteği zaman alıp her iki şekilde de pişirebilirsiniz. Ben öyle yapıyorum.Büyük kolaylık.

Hiç yorum yok: